Împarte O Carte: dăruiește o poveste unui copil care are nevoie de ea

Azi o să vă spun o poveste 🙂

Dacă ați citit vreodată pagina de ”About” de pe site-ul nostru, ați întâlnit următorul text:

”Asteroidul B612 este o librărie și un spațiu de libertate, visare și imaginație pentru toți copiii. Misiunea noastră este să deschidem orizonturile celor mici și să le oferim o poartă spre Posibil prin puterea cuvintelor, a poveștilor și a celor mai frumoase cărți pentru copii din lume. Aici fiecare copil este important și toți sunt bineveniți.”

Acest paragraf a fost scris pe când Asteroidul era încă în stadiul de hârtie la Registrul Comerțului și habar n-aveam nici măcar ce culoare va avea sigla. Însă ceea ce mi-am propus de la bun început a fost să putem ajunge (măcar teoretic) la toți copiii, să putem duce în viața fiecăruia o scânteie din puterea magică a poveștilor pe care eu însămi am simțit-o în copilărie.

Se spune că ”you can’t be what you can’t see”. Sunt convinsă că este esențial pentru orice copil să fie expus la lucruri mai mari decât lumea sa imediată, iar cărțile sunt o cale minunată de a experimenta și  altceva decât viața de zi cu zi. Un raft de cărți este un șir de ferestre deschise către magnitudinea Universului – și fiecare copil ar trebui să aibă o cameră cu astfel de ferestre 🙂

În realitate însă, nu putem ajunge la toți copiii – și nici ei la noi. Așa cum știți, în România există foarte mulți copii care n-au la dispoziție nici librărie, nici bibliotecă, nici familii care să-și permită luxul cărților. Iar pasiunea pentru lectură nu apare de la sine. Ca o plantă, trebuie sădită și cultivată cu atenție până să ajungă puternică și rezistentă.

Daaar, din fericire… avem grădinari! 🙂 Vă facem cunoștință cu partenerii noștri: Asociația ”Eu, tu și ei” din Focșani, asociație ce desfășoară programul c@rte în sate. Misiunea lor este să-i ajute pe copii din sate izolate din județul Vrancea să descopere lumea minunată a cititului. În weekenduri și vacanțe, Cărțilă, mascota programului, își ia valiza cu povești, călătorește prin sate împrăștiate pe munți și dealuri și întâlnește copii care n-au cărți acasă și n-au văzut în viața lor librării. Cei peste 50 de voluntari din echipa lui Cărțilă lucrează cu acești copii: se joacă, fac ateliere de lectură și imaginație, le oferă cărți care să-i captiveze și îi învață că lumea e mult mai mare decât cred :).

Toate eforturile lor au însă nevoie să fie susținute de, ați ghicit, cărți frumoase.  Cărți ilustrate, cu povești captivante, cărți cu personaje în care ei se pot regăsi și în care își recunosc propriile probleme și întrebări, cărți cu aventuri fantastice și acțiune și suspans, cărți bine scrise și cu grafică de calitate. 

Și, pentru că știm că voi aveți multe astfel de cărți pe care uneori nu le mai citiți, ne-am gândit la un mecanism prin care toată lumea să câștige:

  1. Voi donați cărți pentru c@rte în sate într-un mod foarte simplu, doar aducându-le la librărie
  2. Noi verificăm și păstrăm cărțile, iar o dată pe lună le expediem la Focșani
  3. În semn de mulțumire, noi vă oferim un card de Purtător de povești, pe baza căruia puteți cumpăra cărți cu o reducere de 10%, de la noi. Tot anul! (adică până pe 15 octombrie 2022, când se va încheia proiectul)

O să vă povestim des despre această campanie, pentru că ne așteaptă un an întreg în care să facem bine împreună și poate vom găsi și alte căi în care să ne putem implica.

Până una-alta, vă așteptăm la librărie cu cărțile voastre de dat – și cu ale noastre de luat :). Regulamentul campaniei este disponibil aici. Dacă aveți orice întrebări despre această campanie, ne puteți scrie oricând în social media sau la citim@asteroidulb612.ro

Happy reading & happy giving! ❤️

Cu drag,

Ana

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *