#FriendsAndFamily: Cristina și Alma

La mulți ani de 1 iunie tuturor copiilor, indiferent de vârsta lor cronologică!

Este al 2lea nostru 1 iunie împreună cu voi – și cu ocazia asta începem o serie de postări chiar despre… voi 😁

Asteroidul n-ar fi ce este fără OAMENII din jurul nostru. #FriendsAndFamily sunt acei părinți și copii care ne-au adoptat, ne-au susținut din toate punctele de vedere, ne-au oferit încredere, dar și feedback sincer și ne ajută în fiecare zi să creștem. Și pe care – îmi pare rău dacă o să sune siropos, dar asta e – noi îi iubim ❤️

Începând de azi, în fiecare zi de marți vom face cunoștință cu ei. Azi, invitatele noastre sunt Cristina și Alma.

—–

• Cum ați ajuns pe Asteroidul B 612?
V-am descoperit pe FB 😉, pentru că mare e grădina FB-ului! Mi-a atras atenția faptul că citeați povești și, deși nu am ajuns la nicio sesiune de citit, am continuat să vă urmărim din umbră. Apoi a venit pandemia și v-am îndrăgit pentru poveștile citite în fiecare zi (în lockdown). Iar când s-a redeschis librăria, am venit și v-am cunoscut și ne-am îndrăgostit iremediabil. Cred că punctul culminant a fost când Alma a dorit să își petreacă ziua de naștere la librărie 😉

• Când și cum ați început să citiți împreună?
I-am “citit” Almei de mică. Dar procesul a devenit cu adevărat interesant (atât pentru mine cât și pentru ea) în jurul vârstei de 2 ani, când a început să aibă răbdare cu povești mai lungi, mai diferite și când am mers împreună la primul târg de carte.

• Cum alegeți poveștile / cărțile pe care le cumpărați?
E o combinație între: diversitate, recomandări și atracție vizuală. Dar dintre toate, cel mai important pentru noi a fost diversitatea, să fie expusă la stimuli și stiluri. Am încercat să aflu cât mai multe despre cărțile de copii, uitându-mă și la cărțile în engleză și recomandări de pe alte meleaguri.

• Un sfat pentru părinții care vor să crească un cititor?
Pfui, nu cred în rețete și nici nu știu vreuna. Cred că fiecare copil și părinte este diferit și trebuie să își găsească făgașul lor, însă trebuie să aibă răbdare să încerce, să testeze, să descopere lucruri și moduri noi.
La noi a fost un “efort de echipă”, adică Alma are sesiuni de citit cu toată familia (mami, tati, bunica, bunicu), cât și în momente în care “frunzărește” singură.

• Recomandați-ne o carte irezistibilă 🙂
E greu să aleg doar una 🙈🙈🙈.
Dar este o serie la care ne întoarcem cu drag și care este și puțin neobișnuită, pentru că e o carte fără text. Din această serie este tradusă doar prima: ”Călătorie”, de Aaron Becker. În engleză mai sunt ”Quest” și ”Return”. 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *