Cărți de Crăciun pentru bebeluși

Unul dintre spiridușii de pe Asteroid (adică eu, Adelina) s-a pus pe treabă la adunat cadouri! Am ales pentru voi 10 cărți vesele și viu ilustrate pentru toți micuții între 0-2 ani. M-am distrat citindu-le și mi-am umplut și inima de atmosferă crăciunească. 

Așa că, dacă ești mămică, tătic, mătușă, bunic, sau pur și simplu un prieten adult al celui mic, nu e nimic mai frumos decât să-i faci cunoștință cu magia Crăciunului citindu-i aceste cărți și explorând împreună poveștile ce au ca personaje pisici, elefanți, iepurași, veverițe, brotaci, oameni de zăpadă, toate nerăbdătoare să vă umple și vouă suflețelele.

1. Un Crăciun special

Un urs, un elan și un castor – mari iubitori ai sărbătorilor de Crăciun, dar care, preocupați de altele, uită să ia brad de Crăciun. Așa că dau fuga în pădure și găsesc pomul perfect. Avem o problemă însă: ursul iubește toți copacii, astfel că nu putea să-și lase prietenii să-l taie.

O poveste sensibilă cu ilustrații simpatice de Nicholas Oldland, publicată în limba română la editura Katartis, cu personaje simpatice, care celebrează bucuriile, dar și micile compromisuri ale sărbătorilor de iarnă.

2. Elmer și Moș Roș

O carte din seria Elmer, în care elefănțelul Elmer și toți prietenii lui se pregătesc de venirea lui Moș Roș. Merg să găsească brad, descoperă zăpada și se bucură de ea, iar anul acesta Elmer le-a pregătit și o surpriză specială micilor elefanţi. Cu condiţia să nu scoată o vorbă și să stea ascunși. Ce se va întâmpla oare?

Celebrul Elmer (David McKee, serie publicată în limba română la Editura PandoraM) într-o poveste distractivă de Crăciun dedicată bucuriei de a dărui și a primi.

3. Ninsoarea din Vis

O carte ca o jucărie din foarte iubita serie Eric Carle (editura Portocala Albastră), care ne învață despre generozitate și spiritul Crăciunului. Povestea este simplã și tandră și urmărește un bătrânel care trăiește la sat alături de animalele sale, are ilustrații strălucitoare realizate prin colaj și surprize ascunse în paginile decupate special pentru degetele micilor cititori.

4. Crăciunul lui Iepuraș

O poveste duioasă, scrisă și ilustrată de Harry Horse, despre un iepuraș care își dorea o sanie roșie de Crăciun, despre valoarea prieteniei și a darniciei, despre cum bucuria unui cadou nu e completă dacă nu ai cu cine îl împarți. O cărticică absolut captivantă, cu ilustrații adorabile și viu colorate, care cu siguranță îi va bucura pe cei mici.

5. Crăciunul lui Mog

Mog e nemulțumită că în casă e o forfotă prea mare pentru o pisică: zgomote noi, mirosuri noi și…un brad care merge? Tulburată de toate aceste activități neobișnuite, Mog se refugiază pe acoperisul casei și stă acolo până când se produce o surpriză.

Povestea face parte din seria aventurilor lui Mog de Judith Kerr (în limba română la PandoraM),viu colorată și numai bună de pus sub brad.

6. Cum sărbătorim Crăciunul – Caută și găsește

Crăciunul se simte oriunde, e o stare, e o emoție, e cel mai mare zâmbet din an. Poate fi sărbătorit acasă, la grădiniţă, la bunici ori în centrul oraşului împodobit cu ghirlande de lumini multicolore.
Vă recomandăm o carte plină de viață și de atmosferă crăciunească de la editura Casa, scrisă și ilustrată de Anne Suess & Susanne Gernhäuser, ce abia așteaptă să fie descoperită în detaliu de cei mici.

7. Crăciun Fericit, Splat!

E seara de Ajun, iar Splat îi scrie lui Moș Crăciun rugându-l să-i aducă un cadou mare de tot. Dar oare chiar a fost un pisoi cuminte? Ca să fie sigur că a făcut destule fapte bune, Splat îi dă o mână de ajutor mamei cu pregătirile de Crăciun. Creează un haos tare distractiv în toată casa.
Semnată Rob Scotton și publicată în limba română la editura Arthur / Vlad & Cartea cu Genius, este plină de ilustrații haioase, iar povestea delicioasă scoate chicote de râs de la orice cititor.

8. Veve și omul de zăpadă

Pentru veverița Veve ziua asta e perfectă căci a nins toată noaptea și zăpada e numai bună de făcut oameni de zăpadă. Oare cum îi va ieși? Cărticica lui Veve  a apărut la Cartea Copiilor, cartonată integral și cu clapete, iar ilustrațiile sunt create de , ca de obicei, minunate. O carte-jucărie de Julia Donaldson & Axel Scheffler care îi va încânta pe cei mici. Din aceeași serie vă recomandăm și Pisa și cartea de bucate, ambele traduse de Florin Bican.

9. Alege-ți un brăduț

O carte scrisă de Patricia Toht și ilustrată de Jarvis, de la editura Litera, în care spiritul vesel și cald al sărbătorilor se simte în fiecare vers. Toate sunt ritmate și ghidușe, iar fiecare ilustraţie radiază de bucurie. Oricine va fi captivat de povestea brăduțului care se transformă treptat în pom de Crăciun și care adună în jurul lui întreaga familie.

10. Brotacul și iarna

În această cărticică a lui Max Velthujis, tot de la editura Litera, brotacul nostru învaţă să se bucure de iarnă, într-o altă poveste fermecătoare din seria Brotacul! E un pic luat prin surprindere de venirea iernii. Nu înţelege de ce totul e acoperit de zăpadă şi de ce alunecă pe iazul îngheţat. Nu prea se poate bucura ca celelalte animale. Ce vor face ele să-l ajute aflați din cărticică.

Dorim tuturor copiilor mici și mari călătorie minunată în lumea poveștilor de Crăciun! Descoperiți și mai multe titluri de sezon în lista noastră de cărți de iarnă (actualizată în fiecare zi).

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *